Poppenhuis kerst make-over

Creativiteit op kleine schaal, ook daar hou ik van. Gepriegel met ieniemiene kopjes en miniatuur planten. Een houten huis, schaal 1:12, waar Familie Muis, zit te wachten op kerst. Familie Muis, bestaande uit: Opa, Oma, Papa, Mama en de kids, is deels van Nederlandse en deels van Deense komaf. Van de stamboom Maileg, om precies te zijn. 

Miniatuur Poppenhuis Maileg DIY Kerst 1:12

Poppenhuis of Muizenhuis?

En deze familie, woont al enkele jaren in een opknapper. Een poppenhuis, eh - Muizenhuis, dat ik kocht op Marktplaats. Zonder muren, nog ongeverfd en vooral nog zonder leuke bewoners en gezelligheid. Samen met mijn moeder ging ik in de afgelopen jaren aan de slag.

Ik plaatste de muren, trappen en legde een heuse visgraatvloer. In overleg met de Muizen kocht ik nieuwe en tweedehands meubels en maakte ik zelf vrolijke gordijnen, dekbedden en kussentjes. Door de jaren heen groeide niet alleen Familie Muis, maar ook hun inboedel. En elk jaar, begin december, vraagt Oma Muis of ik de kerstbomen kan plaatsen en de ingrediënten kan geven zodat ze samen met Opa Muis een kerstkrans kan bakken. En zo is het ook nu gegaan.

Maileg muis poppenhuis Miniatuur 1:12 kerst

Gekocht en tweedehands

Familie Muis is, net zoals ikzelf, erg bezig met duurzaamheid en houdt daarom graag van een combinatie van oud en nieuw. Door de jaren heen knapten ze niet alleen hun huis op, maar sprokkelden ze ook het interieur bijeen. Zo kochten ze bijvoorbeeld hun woonkamerstoelen en bank op Etsy en de bedden op Marktplaats. 

Bij deze webshops kopen Muizen graag nieuwe meubels en accessoires:

HBMonique

DollhouseDesign

Bsijs

Etsy

Adoptiemuizen

Of je nu groot bent of klein, als er Muizen op jouw pad komen dan beveel ik het van harte om ze een huis te geven. Deze dankbare Muizen zijn blij met ieder onderkomen èn gezelligheid en creativiteit is daarbij gegarandeerd. Een Muizenhuis vinden is niet zo ingewikkeld, met een snelle zoektocht op Marktplaats of Facebook Marketplace is het zo gepiept. Ja, de huizenmarkt is een heel ander verhaal in deze Muizenwereld. 

Bekruipt je nu het gevoel: 'Maar dit is toch voor kinderen?' Schud die gedachte dan snel uit je hoofd en vervang hem door 'Creativiteit is voor iedereen'. En voor je het weet zijn je zondagmiddagen gevuld met behangen op kleine schaal, worden vrije avonden gevuld met speuren naar mini-meubels en zijn de reacties van je gasten vol verwondering!

Veel plezier. Ook namens Familie Muis.

Miniatuur Poppenhuis Meubels trap boeken

Miniatuur Poppenhuis Zelfgemaakt MeubelsMiniatuur Poppenhuis KastPoppenhuis Maileg

Maileg Poppenhuis Miniatuur

← Oudere berichten Nieuwere berichten →

  • Heel erg leuk! En prachtige foto’s. Je zou er bijna zelf gaan wonen 😅

Laat een reactie achter

Kleurplaten, verhalen en ideeën

RSS
Blogpost Persoonlijk Tips

Een creatief leven hebben doe je zo!

Cathelijne de Jongste

Oké, de titel van deze blogpost is misschien wat enthousiast, maar toch wil ik graag met jou mijn gedachten delen over een creatief leven leiden....

Lees verder
Blogpost Procerate Tips

Mijn werkwijze: hoe maak ik een digitale illustratie?

Cathelijne de Jongste

Als tekenaar en illustrator ontwikkel je je eigen werkwijze en kies je voor materialen die daarbij passen. In opdracht voor klanten zoek je telkens naar...

Lees verder