Met aandacht voor elkaar en de wereld leven

Onlangs, op een herfstige woensdagavond, gaf ik op de zolder van een restaurant in Zierikzee (Grand Café de Werf, aanrader!) een presentatie over mijn bedrijf. Studio Caats zou de dag erna 2 jaar bestaan, wat deze presentatie een extra bijzondere lading gaf. De groep die me had uitgenodigd, de Soroptimisten van Schouwen-Duiveland, bleek een gastvrije en betrokken groep vrouwen te zijn die zich in zet voor meisjes en vrouwen wereldwijd. Gaaf!

De visie van Studio Caats

Naast foto's van mijn studio, voorbeelden van mijn werk(proces) en video's waarin ik laat zien hoe ik werk deelde ik ook mijn visie op het waarom van wat ik doe. Eentje die niet alleen bij Studio Caats past, maar ook bij mijn dagelijkse leven. Met aandacht voor elkaar en de wereld leven. Want ik geloof in de kracht van een kaartje op de mat, van een persoonlijk cadeau geven, van zorg dragen voor elkaar. 

Juist in een wereld waar vluchtigheid de boventoon lijkt te voeren, waarin massaproductie en 'de volgende dag geleverd' normaal zijn geworden, wil ik een tegenhanger zijn. Er zit iets moois, iets verstilds in het schrijven van woorden op een kaart, van het plakken van de postzegel (of die postzegelcode, want dat is veel makkelijker). Ik lever niet de volgende dag een persoonlijke illustratie, mijn werk vraagt om tijd en aandacht, mijn illustraties worden met liefde voor je gemaakt. Geen 24-uurs service (alhoewel ik soms door mijn enthousiasme razendsnel een bestelling in kan pakken), maar persoonlijk contact en aandacht. 

De balans vinden 

Alhoewel mijn dagen vaak druk zijn, probeer ik die aandacht en het verlangzamen nooit te verliezen. Er is altijd ruimte voor gesprek, voor een handgeschreven kaartje bij een bestelling, voor meedenken met mijn klanten, voor het beantwoorden van een vraag. Er is ook ruimte voor ongestoord tekenen, werken aan persoonlijke illustraties en kaarten die mensen mogen raken, voor grenzen stellen en mezelf niet voorbij lopen.

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. We kunnen met twee voeten in de wereld staan en genieten van wat deze moderne tijd ons te bieden heeft en tegelijkertijd onszelf niet te verliezen in de vluchtigheid van het leven, door met aandacht voor elkaar, de wereld en onszelf te leven!

Heb ik je geïnspireerd om een kaartje te sturen? Voor een speciale gelegenheid of gewoon zomaar? Hier vind je alle kaarten uit mijn collectie!

 

← Oudere berichten Nieuwere berichten →

  • Je bericht ontroert.. Want het is zó herkenbaar. Het leven draait om die kleine details. Soms lijken ze overbodig, maar ze maken juist het verschil. Een persoonlijk kaartje bij een bestelling geeft je als koper een extra fijn gevoel: je hebt iets bij een echt mens gekocht, in plaats van bij een grote fabrikant. En het zegt zoveel over de maker; dat er veel liefde in het gehele proces zit. Niet alleen het product, maar ook de verzending; alles wordt met liefde gedaan :)

Laat een reactie achter

Kleurplaten, verhalen en ideeën

RSS
Blogpost Persoonlijk Tips

Een creatief leven hebben doe je zo!

Cathelijne de Jongste

Oké, de titel van deze blogpost is misschien wat enthousiast, maar toch wil ik graag met jou mijn gedachten delen over een creatief leven leiden....

Lees verder
Blogpost Procerate Tips

Mijn werkwijze: hoe maak ik een digitale illustratie?

Cathelijne de Jongste

Als tekenaar en illustrator ontwikkel je je eigen werkwijze en kies je voor materialen die daarbij passen. In opdracht voor klanten zoek je telkens naar...

Lees verder